lunedì 1 dicembre 2014

Dumnezeu m-a creat , stie cum ma cheama si cum arat - lectie prescolari



    Pentru a ajuta copiii sa-si aduca aminte ca Dumnezeu i-a creat, si stie chiar si numele lor si chiar si infatisarea lor , am folosit ideea din cartea "Clasa intai" editura Faclia  , dar am modificat un pic dupa plac. Cred ca pentru o grupa de prescolari (chiar si pentru scolari mai mici, si in caz de ai un timp limitat pentru lectia biblica) este foarte utila lectia , dar important la lucrul manual sa vii cu materialele deja taiate , daca cei mici nu sunt inca obisnuiti cu lipiciul , sa fie deja totul lipit, numele pentru cei mici e bine sa fie deja scris, pentru cei mai mari cred ca e frumos sa si-l scrie singuri cu ce culoare si stil vor vrea ei, sa fie lasati sa coloreze la placere copilasul din cerc(pentru fete o fetita si pentru baieti un baietel) , cu toate ca poti sa le sugerezi cum ar trebui cel putin pielea de pe fata si culoarea care o are parul lor( chiar daca e bine sa ii lasi dupa sa faca cum doresc ei, nu insista asupra acestui lucru). Apoi in chenarul de sus sa lipesti cu ei diferite imagini,stelute, etc (atentie: cele de plastic fara lipici se vor dezlipi usor indiferent ce lipici vei folosi, asa ca mai bine foloseste alte tipuri , gen cele care au deja lipici pe ele). 
   Cu cat va fi mai colorat le va place si le va atrage atentia. Este bine ca sa nu folosesti culori diferite intre copii, unica diferenta o poti face intre fete si baieti daca este cazul, dar nu folosi culori diferite pentru o fata si pentru alta sau pentru un baiat si altul,...deobicei ce are vecinul e mai frumos,asa ca evita sa ai probleme care puteau fi evitate. ;)


   Eu m-am ajutat foarte mult si cu parti si idei din lectiile de pe site.ul http://www.kidzromania.com/ , au multe materiale interesante, au chiar un plan al lor de lectii, si deobicei in lectiile lor este inclus totul, chiar si un cantecel si un verset pe lectie.  Deasemenea si pe Google poti cauta diferite idei, in limba engleza vei gasi mai multe decat in Romana chiar. 
   Iti doresc un timp binecuvantat cu al/ai tau/i copii, fie acasa cat si la scoala duminicala sau oriunde iti va fi de folos aceasta idee.

Monica Nec.



Nessun commento:

Posta un commento